nanuhr.blogg.se

Hej och välkommen! Vad kul att du hittade hit! Detta blir min första inlägg, bara för att säga hej och berätta lite om mig själv och denna blogg, så du som läsare vet vad som kommer komma här. Robert heter jag. Studerar personalvetarprogrammet i Umeå och tar kandidatexamen till sommaren om allt går som planerat. På fritiden sitter jag gärna vid datorn och slöar, spelar musik, fotograferar eller är ute och fiskar (sommar som vinter). Jag trivs som allra bäst vid en sjö med bra fiske, en härlig brasa och goa vänner en sval sommarkväll. Det var lite om mig. Och vad kommer då denna blogg att handla om? Som namnet antyder så kommer den att handla om HR, dvs Human Resources. Jag går som sagt en personalvetare-linje nu och tänkte mig därmed starta en blogg där jag tar upp det senaste, det märkligaste, det självklara (som kanske ändå inte är så självklart tills någon berättar hur självklart det är). Jag kommer försöka blanda inläggen så de passar både de som är arbetare och de som är arbetsgivare. Någon gång då och då kan det även slinka in något intressant för arbetssökande!

Facklighet för kommunalare

Publicerad 2016-01-15 02:20:00 i Arbetsliv,

Eget importerat vin och inhyrda strippor samt porrstjärna. Detta var delar av vad man kunde höra fackförbundet Kommunal har haft för sig på sin egna lyxkrog i Stockholm. Vinet lär ha kostat över 30 000kr flaskan, och stripporna samt porrartisten ska vi nog inte tala om.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/medlemmar-kraver-ledningens-avgang
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/sexshow-pa-kommunals-krog


Vad gör man som arbetare när sådant här kommer fram? Ska man misstro alla fackförbund?
Jag tror att det är fel väg att gå. Fackförbund ska, i grunden, vara en samarbetspartner för företagen att få till en så bra arbetsplats för personalen som möjligt. De ska skydda sina medlemmars intressen och hjälpa företagen med beslut genom att ge medlemmarna röst. Och trott eller ej så finns det en hel del skydd med fackförbunden som arbetsgivare måste ta hänsyn till (även om det går att kringå dem, så tar det en hel del arbete och resurser för arbetsgivaren)
 
Om man sen väljer att, som Marie Bjuhr, att gå ur Kommunal så tycker jag att man ska söka sig till ett annat fackförbund som har medlemmar i sitt yrkessområde. Tänk bara på medlemmar som tillhör det fackförbund som har kollektivavtal med din arbetsplats har extra skydd jämfört med de fackförbund som ej har kollektivavtal.

Det är väldigt dåligt det som Kommunals ledning gjort, inte bara för sina medlemmar utan för hela svenska arbetssystemet som är uppbyggt med fackliga organisationer som en byggsten. Detta skadar hela den strukturen. Jag hoppas se att LO tar till riktiga krafttag mot detta, något som de uttryckt de kommer göra.
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lo-det-skadar-facket

Den som väntar får se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela