nanuhr.blogg.se

Hej och välkommen! Vad kul att du hittade hit! Detta blir min första inlägg, bara för att säga hej och berätta lite om mig själv och denna blogg, så du som läsare vet vad som kommer komma här. Robert heter jag. Studerar personalvetarprogrammet i Umeå och tar kandidatexamen till sommaren om allt går som planerat. På fritiden sitter jag gärna vid datorn och slöar, spelar musik, fotograferar eller är ute och fiskar (sommar som vinter). Jag trivs som allra bäst vid en sjö med bra fiske, en härlig brasa och goa vänner en sval sommarkväll. Det var lite om mig. Och vad kommer då denna blogg att handla om? Som namnet antyder så kommer den att handla om HR, dvs Human Resources. Jag går som sagt en personalvetare-linje nu och tänkte mig därmed starta en blogg där jag tar upp det senaste, det märkligaste, det självklara (som kanske ändå inte är så självklart tills någon berättar hur självklart det är). Jag kommer försöka blanda inläggen så de passar både de som är arbetare och de som är arbetsgivare. Någon gång då och då kan det även slinka in något intressant för arbetssökande!

Välkommen till 2016

Publicerad 2016-01-07 12:20:00 i Arbetsliv,

Januari. Inventeringens månad för många företag. Tiden på året då det blomstrar hos alla GYM-företag, då nyårslöften för ett sundare liv fortfarande desperat försöker hållas. Jag har i denna text skrivit 3 olika stycken: Första är för arbetsgivare/företagare, andra för arbetare och den tredje är för arbetssökande. (så slipper ni läsa de som inte är relevanta)

Hur ser 2016 ut för dig som företagare? Vad kan du vänta dig? Vilka motgångar kan du redan nu planera för, så du är förberedd när de kommer. Ta dig även tid att blicka tillbaka på 2015. Hur var det gångna året? Försök tittas förbi alla siffror, även om ekonomerna säger att de är viktiga. Hur mår personalen? Hur mår dina kunder? Trivs alla att vara involverade i ditt företag? Kommer personalen engagerade till sitt arbete? Går kunderna med en nöjd känsla ut från ditt företag? Se över om det är något som företaget borde sätta som sitt nyårslöfte för 2016.

Hur ser år 2016 ut för dig som arbetare? Gjorde du allt du ville 2015? Fick du ventilera dina idéer och åsikter för din chef? Trivs du där du är idag eller är det dags att söka sig till något annat? Kanske utbilda sig på universitetet? I mars ska ansökningarna vara inne! Se tillbaka på det gångna 2015 och fundera på vad du vill få ändrat inom ditt arbetsliv nu när det är nya, fräscha 2016.

Och slutligen, till dig som är arbetssökande. Det känns rätt tungt att vara hemma nu, när alla andra går tillbaka till sina arbeten. Det har varit skönt att koppla bort ett tag med att vänner också fått vara lediga, även om ekonomin i många fall känts på med jul och allt. Men nu är det 2016, vad kan vi göra för att du och din framtida arbetsgivare ska hitta varandra? Vad kan du göra? (vi kan ju inte styra över arbetsgivare). Kanske en utbildning? Universitetet tar in ansökningar till höstens utbildningar fram till mars. Även komvux har bra utbildningar, mycket på distans. Prata med din arbetsförmedling, de kan ofta mycket om du söker information. (sen att de är jobbiga med sina kriterier, även för arbetsgivare, är en helt annan 5a). Blicka även tillbaka på 2015 och se vad det var som inte gick vägen på de ställen du varit på. Sökte de något annat? Var det något du gjorde som du ska tänka på tills nästa gång? Vet du vem de tog istället och på vilket sätt hen var bättre lämpad enligt arbetsgivaren? Det är kanske jobbigt att tänka på, men det är för att vara starkare till nästa intervju!

Gott nytt år! 2016 är här, ny, fräsch och med många möjligheter! Vilket blir ditt arbetsrelaterade nyårslöfte?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela